Welkom

Klik op de middelste foto om in te zoomen, of op de foto's aan de zijkant om door het album heen te navigeren.Klik op de middelste foto om in te zoomen, of op de foto's aan de zijkant om door het album heen te navigeren.Klik op de middelste foto om in te zoomen, of op de foto's aan de zijkant om door het album heen te navigeren.Klik op de middelste foto om in te zoomen, of op de foto's aan de zijkant om door het album heen te navigeren.Klik op de middelste foto om in te zoomen, of op de foto's aan de zijkant om door het album heen te navigeren.Klik op de middelste foto om in te zoomen, of op de foto's aan de zijkant om door het album heen te navigeren.Klik op de middelste foto om in te zoomen, of op de foto's aan de zijkant om door het album heen te navigeren.Klik op de middelste foto om in te zoomen, of op de foto's aan de zijkant om door het album heen te navigeren.
Welkom op de website van recreatiebedrijf Heerenzijl.
Heerenzijl is van oudsher een familiebedrijf en wordt nog steeds op deze wijze gerund. We zijn trots op onze locatie midden in het hart van de Friese meren, direct aan de Terkaplesterpoelen en bij het populaire Sneekermeer. Een perfecte uitvalbasis voor een gezellig dagje uit of langer. Dit vakantiegevoel willen wij graag meegeven aan onze gasten.

Bij de verhuur van onze vloot, vakantiewoningen en lig- en kampeerplaatsen staan kwaliteit en klanttevredenheid hoog in het vaandel. We proberen ons te onderscheiden door een persoonlijke benadering van al onze bezoekers. De locatie, service en kwaliteit resulteert in jaarlijks veel terugkerende gasten.

Bekijk hier het spectaculaire zeilweekend van één van onze huurders.

Bekijk hier de relaxete sloepvaartocht van één van onze huurders.

Omgeving
Heerenzijl ligt in het dorpje Terkaple, hartje Fryslân, tussen Joure en Terherne.
In beide plaatsen is veel te doen. Zo beschikt Joure over een subtropisch zwemparadijs, bowling- en midgetgolfbaan, sauna, tennisbaan, musea en een gezellige winkelstraat. In de zomermaanden zijn er de ballonfeesten, boerebrulloft en vele andere activiteiten. Terherne, beter bekend als hét Kameleon-dorp, is gericht op toerisme en biedt leuke restaurantjes, vele attracties en bezienswaardigheden.

De Heerenzijlbrug is de verbinding tussen het eiland Terherne en de vaste wal. De locatie van Heerenzijl ligt tussen de Terkaplesterpoelen en het Sneekermeer en biedt uitstekende mogelijkheden voor watersporters.

Historie naam Heerenzijl en Terkaple
Ons bedrijf is vernoemd naar de Heerenzijlbrug, de brug die het Sneekermeer en de Terkaplesterpoelen met elkaar verbindt. De naam van de Heerenzijlbrug is afgeleid van de Heerensloot, die door de Schoterlanse Compangie is gegraven. De compagnie werd opgericht in 1551 door een Friese raadsheer en enkele Utrechtse geldschieters, die inspeelden op de groeiende vraag naar brandstof in de steden van Holland. De heren lieten voor de afvoer van turf een vaart graven die aansloot op het Sneekermeer. Aan het einde van deze "Heeren"sloot ontstond de eerste Noord-Nederlandse veenkolonie: "Heeren"veen. Vanuit daar legden ze een netwerk van vaarten en wijken aan om de turf naar de steden in Holland te vervoeren.

Het dorp Terkaple heeft ongeveer 200 inwoners en dankt haar naam aan het ontstaan rond een kapel: "Ter Kapelle". Deze kapel hoorde bij de kerk van Aldeboarn. Naast het kerkje uit 1845 zijn een aantal fraai gelegen oude boerderijen en een karakteristieke ophaalbrug midden in het dorp.